2011. június 25., szombat

Ya-Chiao Rexy Sung.



A London College of Fashion-ben idén végzett hallgatók munkái közül nekem Ya-Chiao Rexy Sung minikollekciója tetszett a leginkább. Nem biztos, hogy ez volt a legeredetibb, vagy a legötletesebb, de az én szívemhez ez áll a legközelebb. 
Egyrészt nagyon tetszik, hogy inspirációt az 1800-as évek végén élő munkásosztály viseletéből merített és ezt ötvözte egy kis high tech vonallal - például a robotkarok mint kabátujjak. Az anyag és színválasztása is fantasztikus, és ami engem még megragadott, az a biztosítótűk újszerű felhasználása. Nagyon sokszor lehet látni, hogy a biztosítótűkkel próbálják feldobni a ruhadarabokat, de az általában szakadt és unalmas hatást ér el el. Ya-Chiao viszont mintát készített belőlük, és ezekkel, illetve csavarokkal hímzésszerűen díszítette a ruhákat. De nagyon ötletesnek találom az egyik kabát zseb-megoldását (az utolsó képen láthatjátok) és a táskákat is.

Ya-Chiao Rexy Sung's mini collection was my favourite from this year's diploma works of London College of Fashion. I really love that she drew inspiration from the industrial revolution of Great Britain, and that she uses safety pins in a new way as if they were embroidery.





 Priscilla Ahn - Dream




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...