2015. november 21., szombat

Interjú: JankaMár nagyon régóta szeretném Nektek bemutatni Semsei Jankát, aki a szuperédes Mamilla webshop tulajdonosa. A kis online üzletben anyukáknak, kisbabáknak és kisgyermekeknek szánt termékeket láthattok, a falmatricáktól kezdve a pihe-puha plüssjátékokig mindenféle kincset megtaláltok. A webshopban árult termékek különlegessége pedig (a kedvességük mellett), hogy mind magyar tervező munkája!
A virtuális térből kilépve mától január 4-éig megvásárolhatjátok őket a Mariott Hotelben kialakított Santa Shop-ban is. Biztos vagyok benne, hogy tündéri karácsonyi ajándékokra bukkanhattok közöttük!
Pár hete készítettem Jankával egy mini-interjút, fogadjátok sok szeretettel! :)


- Hogyan jött a webshop ötlete? Bemutatnád a kis online boltot nekünk?
- Mindig is nagyon szerettem a különleges, kézzel-szívvel készült dolgokat. Rajz szakos és művészeti iskolákba jártam, végül valahogy mégis közgazdász lett belőlem. :)
Amikor a kisfiamat vártam, - mint a legtöbb kismama – éjjel-nappal a gyerekszobát tervezgettem és listát írtam... A bababoltok polcain viszont egyáltalán nem találtam azokat, amiket elképzeltem a tökéletes babaszobába.
Ilyen „kincsek” után kutatva szembesültem azzal, hogy bizony hazai tervezők, művészek és édesanyák műhelyeiben készülnek olyan gyönyörű és különleges dekoráció eszközök, textil kiegészítők és berendezési kellékek, amiket keresek, de ezekre nagyon nehéz rátalálni. Ezért elhatároztam, hogy felkutatom mindezt a sok különleges alkotást és egy színvonalas platformon összegyűjtöm őket – hogy a többi édesanya már egy helyen megtalálja ezt a sok-sok szép dolgot. 
- Hogyan láttál neki a webshop felépítésének?

- A Mamilla nulla forint befektetésből épült fel: az 5 hónapos kisfiam mellett leültem, és megtanultam a weboldalkészítést, webdesign programozást, digitális tervezést. Az elejétől kezdve mindig csak a nyereséget forgattam vissza marketing, termék és fejlesztési célokra.
Szeretném bátorítani azokat az anyukákat, akiknek jó ötletük van, de nem rendelkeznek elegendő tőkével egy vállalkozás elindításához, hogy legyenek kreatívak és nyitottak a tanulásra! Annyi plusz költséget meg lehet spórolni azzal, ha magunk végezzük a „szakmunka” egy részét. Ehhez nem kell pénz, csak idő, figyelem és kitartás.

- Melyek a kedvenc termékeid a webshop kínálatából?
- Mindegyik szeretem, és kicsit sajátomnak is érzem. A kínálatot én magam válogattam, ismerem a készítőket, a márkák és a termékek történetét. Ha mégis választanom kellene, a falmatricákat emelném ki, ezek saját termékeim. Kedvenc hobbim a digitális illusztrálás – nagyon szeretek új figurákat, formákat tervezni, színeket keverni... és nagy élmény a saját munkámat viszont látni egy szuper minőségű, tűélesen körbevágott, gyönyörű színekkel nyomtatott matricán. :)


- Van olyan termék, amit Te is használsz?
- Persze! A falaink falmatricákkal vannak tele, a kisfiam pici and the city cuccokat és Piloo cipőt hord, kedvenc alvós játéka az új pingvin párna, az ágya fölött zászló girland lóg, cucc papírzsákban tároljuk a játékokat, és a nyuszis cumitartó nélkül nem indulunk el otthonról... :) 

- Nagyon tetszik, hogy az oldalon szolgáltatásokat is találhatunk, ezek között melyiket és miért ajánlanád a leginkább?
- Nem titok, hogy az Erika Firnigel Photography, vagyis Firnigel Erika nagyon sokat segített nekem az elejétől kezdve. Büszke vagyok rá, hogy az ő különleges fotói a kezdetek óta emelik az oldal színvonalát! Szolgáltatások között szerepel a falmatrica tervezés: bárkinek, bármilyen elképzelését örömmel valósítom meg! És még folytathatnám az ajánlót reKU hihetetlenül egyedi falfestésével, a BonZsúr Decor party kellékeivel vagy a pici and the city ajándékpárnáival... 

- Tudom, nagyon közhelyes kérdés (de nekünk lányoknak ez mindig izgalmas téma :))… hogy tudsz egyszerre ennyi feladatot egy kézben tartani, és egy kisbaba mellett is helyt állni? Te hogyan oldod meg azt, hogy több fronton is a maximumot tudd nyújtani, webdisegnerként, webshoptulajdonosként, feleségként és anyaként – egyáltalán sikerülhet ez?
- A maximum inkább csak célként lebeg a szemem előtt.. :) Áron születése óta fokozatosan hozzá kellett szoknom, hogy a maximalizmusomból vissza kell vennem. Egyszerűen nem megy minden úgy, mint az előtt. Korábban mindig volt miből elvenni az időt a cél érdekében (kevesebb alvás, zacskós leves stb.), de egy kisbaba fix és kötött „program” nap mint nap, és nem tud várni, mint a mosatlan edények... :)
Akkor dolgozom, amikor ő alszik. Hajnalban, délutáni alvás alatt, késő este. Kedvencem, amikor hajnali ötkor friss fejjel és egy forró kávéval kezdődik a munka. Mire Áron felébred, én már végeztem a feladatok nagy részével. Ami pedig nem fért bele a reggeli műszakba, azt együtt csináljuk. Ő az én kis munkatársam, jön velem mindenhová: postára, csomagolóanyagért, áruért...
Bevallom, nagyon fárasztó. De ugyanakkor energiát is ad, mert azt csinálom, amit szeretek, és el sem tudnám képzelni kevésbé mozgalmasan a napjaimat. :)

- Mi a leghasznosabb tanács, amit valaha kaptál, megosztod velünk, hátha másoknak is segíthet?
- Az, hogy felesleges aggódni. Ha valami jó, akkor görcsölés nélkül is menni fog, ha pedig nem, akkor nem kell erőltetni.


- Mi a következő célod?
- Szeretném hamarosan nemzetközi platformra vinni a Mamillát, hogy külföldiek számára is elérhető legyen a kínálatunk. Ezen kívül több projekt is alakul, de ezekről inkább egy követező interjúban mesélnék. ;)

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...