2015. március 21., szombat

Chad Wys.Az Illinois-ban élő Chad Wys munkáival elég gyakran találkozok itt-ott, a legutóbbi alkalommal pedig arra gondoltam, hogy most már igazán érdemes lenne összegyűjteni a kedvenceket... Szóval itt is van egy csomag (rengeteg sok képpel), de ha szeretnétek végigpörgetni az összes munkáját, akkor érdemes meglátogatni a honlapját is.
Régi festmények replikáit, vagy bolhapiacokon beszerzett, eredeti alkotásokat használ fel a saját műveihez. Amellett, hogy meglehetősen tetszetős esztétikája van a munkáinak, számomra nagyon izgalmas üzeneteket is közvetítenek. 
Idegen színfoltok elhelyezésével avatkozik be - rombolja - a hagyományos, megszokott, jól-ismert vizualitást. Nyomokat hagy a minket körülvevő tárgyakon, a színekkel egyszerre hoz létre harmóniát, és töri meg a nyugalmat. Kontrasztba állítja a manuális, kézzel létrehozott valóságot a digitálissal. Az eredeti elrejtésével vagy kiemelésével játszik, például előszeretettel takarja el a portrékon ábrázolt személyek szemeit, vagy pedig épp csak azokat fedi fel. Biztos vagyok benne, hogy mindenkiben más gondolatokat hoznak elő ezek a képek, bennem az identitás témakörében karcolnak kérdéseket - milyenek vagyunk valójában, és mi az, amit a kultúránk adott az identitásunkhoz?

 Currently having a huge crush on the works of Chad Wys.Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.

Saint Motel - Cold Cold Man
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...