2014. április 18., péntek

Toni&Guy FashionWeek Budapest / 2. /

Nubu


Egy maratoni-méretű poszt a szombati Toni&Guy FashionWeek Budapestről. A hét elején már mutattam pár hangulatfotót, illetve belestünk a backstage-be is, most pedig jöjjenek a 2014-es őszi/téli kollekciók!
Szegedi Katával kezdjük, majd a Je Suis Belle, Anda, és a Nubu modelljei is felvonulnak - remélem nem bánjátok, de a Nanushka és a Use Unused kollekcióiról majd máskor és másképp. (Részben, mert a tömeg elnyomása miatt ezen a két bemutatón már nem sikerült használható fotókat lőnöm, de van egy más indokom is: a Use lookbook fotói például annyira szuperek lettek, hogy kár lenne kihagyni őket, és gyanítom, hogy Szandráék is hasonlóan mesés képekkel készülnek.) Aki nem szeretne addig várni, annak íme, itt van két hasznos link - a Nanushka és a Use Unused bemutatóját megnézetitek a facebookon.

Itt most csak egy kis válogatást láthattok, a kedvenc darabjaimat, ezért a teljes bemutatókért érdemes lesz átkattintani az albumokra!

Kata Szegedi

Szegedi Katát ezúttal a 90-es évek női r'n'b előadóinak zenéje és ruhatára ihlette meg - főképp az oversized szabásvonalak, és az eddigi kollekcióiban megjelenő, tükröződő printeket felváltó terepminta árulkodik az inspirációról. Szürke, ezüst, lazacpiros és a fekete uralta a kifutót, a fel-felbukkanó, metálos babakék pedig puhított az erőteljes, városi amazon képén. A tervező a harangszoknyákat bomberdzsekikkel párosította, jellemző volt a derék hangsúlyozása és a különböző felületek és anyagminőségek - rojtok és vásznak - meglepő mixelése.
A modellek a fejtetőn tupírozott kontyot, a tarkón pedig halszálka fonatot kaptak, a homlokukat pedig kékre festették - a sminkek és a frizurák is csodásan harmonizáltak a Kata által megálmodott ruhák világával. 
Itt végigpörgethetitek a teljes kollekciót!
Je Suis Belle

Nagyon tetszik az az út, amelyen a Je Suis Belle duója az utóbbi időben halad. Csupa szín, játék és kifinomultság, tele csillogó részletekkel. Itthon nem igazán jellemző, hogy díszítéseket, applikációkat használjanak a tervezők, inkább a formaalakításra, esetleg a printekre teszik a hangsúlyt. Nyilván nem véletlenül, hiszen az efféle kézimunka roppant időigényes, és ez jelentősen megemeli egy-egy darab árát is... Azonban Dévényi Dalma és Kiss Tibor bevállalta ezt a kockázatot, ha emlékeztek, a nyári kollekciójuk telis-tele gyönyörű részletekkel - gyöngyökből fűzött ujjak, kapucnik, apró foltok ékesítik a ruhákat. Számomra ezek a kis finomságok rendkívül kedvessé tették a márkát, és nagyon örültem, hogy a téli kollekciójuk is hasonlóan épült fel. Azonban a szokásos, halványan-ragyogó színhasználat helyett ezúttal egy csupa-fekete kollekciót láthattunk. 
Komorságnak viszont nyoma sem volt a kifutón, a téma a prizma és a fénytörés volt - így a fekete különböző árnyalataival játszottak. Más és más felületű anyagokhoz nyúltak, amelyeket patchwork-szerűen illesztettek egymáshoz - a selyembársonyon, a voálon és a műszőrmén is másképp törik meg a fény, így egy egészen gazdag színpaletta alakult ki. A sportos vonalú dzsekiket, pulcsikat és szoknyákat bársony háromszögek borítják, illetve megjelennek rajtuk a szeretett, gyöngyös díszítések is - ezúttal prizma-alakzatban, valamint csillag alakú flittereket is egymásra halmoztak. 
Nagy kedvenceim még a fekete összeállításokból kirobbanó ezüst táskák is, amelyeket a Komod csapatának egyik tagjával, Veszprémi Gabriellával közösen tervezték.
Ide kattintva megnézhetitek a teljes galériát (alább viszont találtok részletfotókat is ;) )
Anda

Anda Emília kollekciója a hard-edge művészeti irányzatra épült. Nagyon nyers, nagyon vad, nagyon erőteljes darabokat láthattunk - az eldolgozatlan szélek, kifordult zsebek, és a látható varrások miatt úgy tűnt, mintha az összefércelt ruhadarabok félkész állapotban, a szabászasztalról egyenesen a kifutóra kerültek volna. A szándékos hanyagságot máshol az éles, különleges vonalú zsebek, a precíz megoldások ellenpontozták. Az oversized kabátokat vastag bőrövek fogták össze, melyek alól rojtos, véletlenszerű varrásokkal díszített sálak lógtak ki. Az olyan kis részletek, mint a citromsárga fel-feltűnése, az óriási, geometrikus fülbevalók, vagy a műanyag lapokból kivágott táska-karikatúrák játékosságot és egy kis iróniát kevertek a nagy komolyságba.
A makeup&hair team (a Toni&Guy és a Mac csapata) itt is csodás munkát végzett - főképp a frizurák voltak lehengerlőek, a lazán összefogott copfokat egy széles sávban bőrszalaggal borították.
A teljes kollekciót itt éritek el.
Nubu

A Nubu bemutatója egészen-elképesztően-éteri hangulatot teremtett - amellett, hogy egy újabb, tökéletes kollekciót láthattunk a tervezőcsapattól, egy apró kis trükkel felülmúlták az eddigi bemutatóikat is. Az előző szezonban Musica Moralia zenélt élőben a show alatt (ami szintén lélegzetállító volt), most pedig természeti zajokat hallgattunk, miközben a modellek szélcsengővel, csilingelve lejtettek végig köztünk. Csodaszép ötlet volt.
A ruhákra sem lehet semmi panaszunk, japános, kimonó hatású, fekete kabátkák, minőségi, mély anyagok, printelt szövegek (pl. Art is a way of survival) váltották egymást. Még olyan apróságokra is figyeltek, hogy a bemutatón használt, tömeggyártott cipőket egyedivé tegyék, és a kollekcióhoz igazítsák - kivágtak belőle egy-egy darabot, és bőrszíjat tekertek a lányok bokája köré. Az abszolút kedvencem pedig egy kék-fehér, illetve fekete-fehér, szövött anyag volt, amely folkos virágmotívum és állatminta hatását kelti.
Itt vár rátok a teljes kollekció.a fotókat én készítettem/photos taken by me.Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...