2013. január 21., hétfő

Barokkos McQueen.



A Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen 2013-as Pre-Fall kollekció. Tökéletes. Éppen ezért sajnos én sem tudom megállni, hogy ne küldjek ki az éterbe egy kis bejegyzést róla. A kissé futurisztikus hatású 2012-es téli, 2013-as Pre-Spring, és a 2013 méhecskés tavaszi kollekció után (amely bevallom, engem nem igazán nyűgözött le) most historizáló irányt vett a tervező munkája. 
Néhány középkori sziluett mellett több helyen is megjelennek a barokkos motívumok - a dús minta, a lézer-vágott csipkeátírás, a buggyos ujjak, a csatos cipők, a fehér fodrok és az egyik ruhán a csípőrészen kitartott szoknyarész is mind ezt a hatást erősítik. A múltból kiragadott kis elemekkel tűzdelt ruhadarabok a köpenyek, vastag láncok és a fekete-fehér-piros színkombináció miatt a klerikális öltözetekre utaló jegyeket is hordoznak. Mindemellett van valami egészen éteri, mesebeli is a kollekció összhatásában. 
A ruhákhoz készült, szintén lélegzetelállítóan kifinomult lookbook fotók következnek - próbáltam kegyetlen lenni, és megritkítani a mennyiséget, de nem sikerült. Van egy olyan érzésem, hogy nem bánjátok...

The perfect, and ethereal 2013 Pre-Fall collection of Alexander McQueen.


fotók/photos - Vouge.com

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebeook oldalához is.


James Newton Howard - The Gravel Road





1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...