2012. október 9., kedd

Marie Claire Fashion Days. /1.

 Dora Abodi

A hétvégén került megrendezésre a Marie Claire Fashion Days, amelyet már évek óta hazánk egyik legszínvonalasabb divatbemutató-sorozataként tartanak számon. A VAM design centerben ezúttal 22 magyar tervező prezentálhatta a 2012-13-as őszi-téli kollekcióját a felfüggesztett, metálos fényű kifutón.
Ebben, és a következő bejegyzésben a számomra legkedvesebb kollekciókat szeretném Nektek pár szóban bemutatni.

 Dora Abodi

Abodi Dóra bemutatóját már izgatottan vártam, mert a Tokyo és a London Fashion Week-en is szerepelt kollekciót nekem még nem volt szerencsém élőben megtekinteni. A 'Secret Layers' címet viselő kollekció, melynek fő ihletője Erdély, és a sziklák, kőzetek rétegei voltak, telis-tele van pompásan kivitelezett, különleges darabokkal. A dús szőrméből, minőségi bőrből készült kabátok melett a kedvenceim voltak a színes tollakkal, csillogó kövekkel kirakott, art deco-s formavilágú miniruhák is.


 Kata Szegedi

A fekete-ezüst-khaki színű kollekció bemutatója oversized kabátokkal, lenge felsőkkel és magas derekú nadrágokkal indított, azonban a hangsúly egyértelműen az alkalmi ruhákon volt. Kata a tavaszi kollekcióban elkezdett, átlátszó anyagokkal és a kivágásokkal való játékot folytatta tovább, szinte csak pántokat hagyva a ruhákból. Ezúttal peplumok és uszályok is kapcsolódtak egyes darabokhoz.


 La Maison d'Elysian

Bódis Boglárka és Gajer Emese kollekciója kifinomult és egyszerű vonalú fehér, és rozsdaszínű alkalmi ruhákból, kabátokból állt össze. A bemutató utolsó darabja volt az egyik legszebb ruha, a földig érő, elöl hasított fehér estélyi háta arany szegecsekkel volt kirakva. Az elegáns hangulathoz hozzájárult még a bemutató alatt elhangzó zene is - a szokásos elektronikus mixek helyett egy magyar csapat francia dalát hallhattuk, ezt a bejegyzés végén találhatjátok.


 Use Unused

Többen mondták, hogy a Use kollekciója idén meglehetősen lapos volt, a kis kalapok pedig enyhén viccesre sikerültek. Azonban az egyszerűség ellenére szerintem nagyon jól átgondolt, friss, mutatós darabokat láthattunk. A jól-szabott ruhák és kabátkák a fehér-narancs, és a bézses árnyalatok kombinációjával alkotott dekoratív egységet, melyben számomra egyedül a piros bőrbetétek nem állták meg a helyüket. A kollekció második felében a klasszikus fekete-fehér duója jelent meg tükröződő minták és csillámló műanyag lapocskák formájában. A kis kalapok pedig (bár nem valószínű, hogy gyakran fogjuk látni őket az utcákon...) stílusosak voltak, és tökéletesen kiegészítették a kollekció hangulatát.

A fotókat én készítettem./Photos taken by me.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebook oldalához is.

BOGGIE - Je veux l'aventure







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...