2011. szeptember 1., csütörtök

Don't know much about history.



                Gondoltam mi sem lehetne pompásabb alkalom az egyik legmeghatározóbb trend (a "college" stílus) bemutatására, mint ez a szép szeptember elseje, amikor a világ apraja meg a nagyja újra bevonul a tudás és bölcsesség intézményeibe...
               Fűzős cipők, magas derekú nadrágok és szoknyák, galléros blúzok, mellények, vastag keretes szemüvegek, masnik és nyakkendők - ezek mind napjaink egyik legfontosabb stílusirányzatának nélkülözhetetlen kellékei. Mint sok más trend, ez is teljes egészében a múltból építkezik. Elég visszatekintünk egy kicsit az ötvenes-hatvanas évekbe, hogy megtaláljuk az iskolás-stílus képviselőinek "prototípusait".
              Szóval nekiláttam, és jó alaposan beleástam magam a tanulmányozásába: rengeteg képet gyűjtöttem a LIFE magazin archívumából, és készítettem egy-két kisebb moodboard-ot is. Remélem tetszeni fog nektek ez a kis inspiráció-halmaz.
              A következő bejegyzésemben pedig szeretném megmutatni, hogy hogyan értelmezték újra az iskoláslányok és -fiúk viseleteit a kedvenc tervezőim az idei őszi-téli szezonban.


I made some moodboards and collected nice photos from the archivum of LIFE magazine as inspiration for the popular college-style. I hope you all like them.


montázsok: én, fotók pedig innét. / collages by me, photos from here.


Herman's Hermits - Wonderful World 
(Don't know much about history)






2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...