2011. június 11., szombat

Esküvő szezon.




         Ha azt a szót halljuk, hogy esküvő, a legtöbbünknek biztos hogy valami rettentő ünnepélyes, drága, királylányos giccsparádé jut eszébe, azonban külföldön egyre nagyobb divatja van annak, hogy olyan esküvőket szervezzenek amik ezeket az előítéleteket jó alaposan lerombolják, de mégsem mennek el olyan értelmetlen extremitásokig, minta a víz alatti esküvők, vagy ejtőernyőzés közben kimondott igenek....
        Például miért ne lehetne esküvőt tartani egy romos házban, vagy miért ne lehetne papírdíszekkel dekorálni hatalmas virághalmazok helyett? És mit szóltok a vattacukorhoz, palacsintához, vagy a kis cupcake-ekhez mint feltálalt édességekhez? Vagy a vőlegény csíkos zoknijához, kockás csokornyakkendőjéhez és a menyasszony térdig érő, vintage ruhájához?
        Mostanában egyre elterjedtebb, hogy különleges fotókat és 2-3 perces összefoglaló filmecskéket is készítenek a jeles eseményekről. Én is meglehetősen sok ilyen esküvői fotóba és videóba botlottam, amikből már egy egész kis gyűjtemény halmozódott fel, úgyhogy így júniusban, amikor az esküvő szezon már javában tart, azt hiszem aktuálissá vált, hogy végre meg is osszam őket veletek... 
         Főleg a videókra szeretném felhívni a figyelmet, rettentő jó ötletnek tartom őket, mert nemcsak szépek, kedvesek, hanem nagyon jó ötleteket is lehet csenni belőlük, hiszen az egész esküvőt bemutatják. Láthatjuk a helyszínt, a teljes dekorációt, a menüt, és minden más apróságot, ami esetleg inspirációt adhat a későbbiekben nekünk is.

A fotókat innen szereztem:
Un beau jour, Ruffledblog - ezeket a blogokat nagyon ajánlom ha valaki ezekhez hasonló esküvőt tervezget.

És itt van még egy kedves ismerősöm, Erika blogja is, aki esküvőszervező, így sokkal járatosabb a témában mint én, szóval ő még segíteni is tud nektek a szervezésben...





A kedvenc kisfilmjeim:




Ennek az esküvőnek nagyon tetszik a dekorációja, madárkák, tollak, lampionok és az omladozó terem...


Itt az tetszik a legjobban, hogy nem csaptak nagy hajcihőt a dolog körül - a pár gyalog érkezik az ágakkal és papírvirágokkal dekorált kis galériába, ahol szűk körben gyorsan egybekelnek (ó és a menü sem igazán nagyzolós, a vendégek még egy kis tejet is ihatnak) - és pont ezért nagyon meghitt az egész.

Ez pedig egy kicsit hosszabb, mint a többi, de nagyon megéri megnézni.



Szóval, ti bevállalnátok egy ilyen lagzit, rövid szoknyával, ugrálós fotókkal és vattacukorral?





6 megjegyzés:

  1. Szia Rebeka!

    Én is másfél évvel ezelőtt fedeztem fel egy honlapot, amit szeretettel ajánlok a figyelmedbe, ha eddig nem ismerted: http://greenweddingshoes.com/ Csodálatos képek, hangulatok, apróságok, amik szerintem többek, mint egy esküvő, ez egy egész életérzés :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a képek. Különösen a rózsaszínes-csillogós cipős, meg az ernyős násznépes.
    A videók pedig egytől-egyig fantasztikusak és nagyon inspirálóak.
    Ha vannak még ilyenek kérjük!!!

    VálaszTörlés
  3. :D örülök hogy tetszenek, én is odavagyok értük!
    és Sofija, nagyon köszönöm a honlap ajánlást, ismerem és az egyik kedvencem, csak most valahogy kimaradt... :)

    VálaszTörlés
  4. nekem ezek a kedvenc oldalaim:
    http://www.100layercake.com/
    http://www.stylemepretty.com

    de innen is el lehet indulni: http://www.creaturecomfortsblog.com/diy-wedding-parties/

    hamarosan esküvőm lesz, és csak ilyen dolgokban tudok gondolkozni. játékos lesz és szokatlan, de azért az elsődleges cél mégis az, hogy a résztvevők elégedettek legyenek. szerintem az a fontos, hogy úgy lepjem meg őket, hogy egyúttal közel is kerüljön hozzájuk az egész dolog, ne idegenkedjenek attól, hogy nincs vőfély és mulatós zene és hasonló magyaros dolgok. igyekszem majd valami esszenciális kis filmmel vagy képekkel bemutatni. ezt sem szeretném túllihegni, csak éppen egy kis ízelítő lesz:)

    köszi az összeállítást, nagyon örültem neki.

    VálaszTörlés
  5. köszönöm a blogokat, ezeket nem ismertem eddig és milyen kár! :D
    igen, az elég fontos, hogy a vendégek is jól érezzék magukat...
    gratulálok az esküvőhöz, biztos vagyok benne, hogy csodaszép lesz, nagyon jó az ízlésed :)

    VálaszTörlés
  6. Nálunk lesz cukorkás asztal, rágógumi automata, mint köszönőajándék...vattacukor is lehet összejön, próbálkozom ;) már csak 13 nap!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...