2011. április 2., szombat

ClosetVisit.



      Closetvisit. A Los Angelesben élő Jeana Sohn blogját szeretném bemutatni nektek, aki egyszer csak úgy határozott, hogy bebocsáttatást kér rendkívül stílusosan öltözött nők otthonába, és jól lefényképezi a ruhatárukat.... 
      Jeana, aki egyébiránt festményeket is készít - szerintem nem is megvetendőeket, ide kattintva ti is meggyőződhettek róla - olyan nőket keres fel, akik öltözködése és munkája nagy hatással van másokra. Majd lefotózza őket a kedvenc ruháikban, és megkéri őket, hogy gyűjtsék össze azokat a kiegészítőiket, cipőiket, ruháikat, amelyeket a legjobban szeretnek. Kis interjúkat is készít velük, így azt is megtudhatjuk, hogy melyik darabnak milyen története van, illetve hogy ők kiktől nyernek inspirációt. De a legjobb az egészben, hogy mindezt a lefotózni kívánt alany lakásában teszi, ami sokkal személyesebbé teszi ezeket a képeket. 
      Jeana egy interjúban mesélte, hogy a barátnőivel gyakran összejárnak megnézni egymás gardróbját és benne a legújabb szerzeményeket. Ebből a szokásukból és kíváncsiságából fakadt ennek a blognak az ötlete is, hiszen egy ilyen fotósorozatnál sokkal jobban meg lehet ismerni egy ember stílusát, személyiségét, mint egy utcai divat fotónál. 
      Nekem is azért tetszik annyira, mert elég kíváncsi természet vagyok - ha meglátok egy jól öltözött nőt sétálni az utcán, sokszor gondolok arra, hogy milyen jó lenne meglesni az otthonát. Vajon a lakása is ilyen csinosan van berendezve? És vajon milyen kincsek lapulnak még a ruhásszekrényben...?

      Closetvisit. I'd like to introduce you Jeana Shon's lovely blog. Once upon a time she decided to get into the most stylish women's chateaus and take photos of their closets....
      Jeana, who also makes adorable paintings - you can make sure of how amazing are they by clicking here - searches for women whose works and style inspire others. She takes some photos of them in their  prettiest dresses, then  asks them to gather all their favourite pieces - accessories, shoes, clothes - and tell her the stories behind them. So on the blog you can read some little interviews too. But the best thing in this project is that she takes these photos in the ladies' homes, and this makes these pictures even more personal.  They tell so much more about a person than a simple street fashion photo.
      I've read an interview with Jeana, where she tells that she often goes to see her friends' closets and newest purchases. Basicly, this habit and her curiosity gave her the idea for this blog. 
      I like this site really much, probably because I'm a rather curious person - if I see a fashionable woman on the street I often think how interesting it would be to  take a look of her apartment. Is it as pretty as her? What kind of treasures are hiding in her wardrobe....?






Zene - The Cinematic Orchestra - To build a home



2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, én is szívesen járnék "gardróbkörűtra" :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, végignéztem az összeset és mindegyik lakásnak megvan a maga egyénisége.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...