2010. január 4., hétfő

Coca Cola.Pár napja találtam egy nagyon régi, igazi, 50es évekbeli reklámot, és teljesen rákattantam a témára. Rögtön meg is néztem egy pár Coca Colásat is, amik meg aztán teljes mértékben elnyerték tetszésemet. A plakátjai pedig annyira dekoratívak!

Úgyhogy gondoltam most csinálok egy Coca Colás napot, és a legjobb hirdetéseket és reklámokat ide pakolom.

Néhány tény. A Coca Colát John Stith Pemberton állította elő 1886-ban. Szintén az ő patikájában árusították először. 5 centért.
A magyar nép 1967-ben a BNV-én ízlelhette meg először a nedűt, és a rendőröknek kellett megvédeni a standot a tömegtől. Magyarországon 1968-ban kezdték el gyártani a Magyar Likőripari Vállalat Kőbányai Likőrgyárában.
Warhol pedig (aki több alkotást is készített a colás üvegről pl a fönti képet) ezt mondta: "Amikor az ember meglátja a tévében a "Coca-Cola" feliratot, tudja, hogy az elnök is ezt issza, Liz Taylor is ezt issza, és ha belegondol, ő is bármikor ihat egy pohárral."

És itt van valaki, aki sokkal mélyebben foglalkozik a témával mint én -  http://www.coke-art.blogspot.comA few days ago I went across a very old, vintage, 50's commercial, and I really got into this topic. I watched some Coca Cola ads, too, which completely won my love. So I thought I make a Coca Cola day, and I post the best posters and commercials.

Warhol ( who made the picture above) said: "You can be watching TV and see Coca-Cola, and you know that the President drinks Coke, Liz Taylor drinks Coke, and just think, you can drink Coke, too.
And here's someone, who deals with the topic more thoroughly than me - http://www.coke-art.blogspot.com/


 

Commercial form the sixties - az egyetlen reklám, amiben nincs rátapadva a mosoly az emberek arcára..../ this is the only one commercial when smile isn't stuck on people's faces..... 
 


 
 
 1 megjegyzés:

  1. fúúú!azok a századfordulós plakátok...ilyen régi a kóla?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...