2014. március 21., péntek

Nouvelle Vague & Other Stories.



Már biztosan hallottatok a H&M-hez tartozó kis márkáról- az &Other Stories szintén egyszerű, divatos, és modern ruhákat kínál (csudaszépeket, érdemes végiglesni a virtuális polcokat!). Azonban ami a legjobb, hogy az elképesztően édes, friss kollekciójukhoz egy vidám kisfilmet is kaptunk, melyet Wendy McColm rendezett. A főszereplője az igazi, franciás, könnyed stílus megtestesítője, Jeanne Damas blogger (akiről egyszer érdemes lenne még többet beszélnünk, de addig is nézegessétek meg Garance Doré róla készített fotóit!). 

A kisfilm több szempontból is zseniális. 1. A ruhák GYÖNYÖRŰEK. 2. Jeanne GYÖNYÖRŰ! 3. a lakás is GYÖNYÖRŰ! Jó, és akkor most, hogy ezeket tisztáztuk, valami más: 4. Tökéletes, és összetett paródia. 
Első olvasatra humorosan idézi fel a bájos, játékos, ám igazából teljesen-totálisan-végletekig őrült, francia új hullámos női karaktert. Az egész videó Godard filmjeiből vett idézetekkel és utalásokkal van telezsúfolva - Jeanne farkasszemet néz, végigsimítja a száját, ugrál az ágyon... Azonban ennek a bohém karakternek az előhívásával az a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy már épp ideje lenne változtatni azon a módon, ahogyan a nőket megjelenítik és "idealizálják" - főképp a divatiparban. 

Tessék megnézni, lehet rajta mosolyogni!




Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...