2013. október 16., szerda

Mostanában.

Marianne Faithfull. Fotó - Roger Kasparian


Sokszor találok egy-két olyan fotót vagy egyéb jóságot, amit túl tetszetősnek találok ahhoz, hogy rejtve maradjanak előttetek is - viszont a mennyiségét kevésnek ítélem egy teljes bejegyzéshez. Persze ha követtek facebookon, vagy a tumblr oldalamon, akkor ott bőségesen részesedhettek a megosztási-mániámból, de még így is kimarad rengeteg minden. Úgyhogy ez egy kisebbfajta gyűjteményes poszt most:

Some sweet goodies that came to my way recently:


Ez a kedves, szedett-vedett kis konyha, sok fehérrel, pinkkel, és csodaszép padlóval.

A PS Magazin legújabb címlapja lenyűgöző lett. Egyrészt, mert Cseke Eszter (On The Spot) gyönyörűszép, másrészt pedig mert nem is értem, hogy hol maradt a női magazinokból eddig. Nagyon örülök, hogy a 'bátorság' tematikájú szám címlapján őt láthatjuk. (+milyen jó a tipográfia is, a 'brave' szócska tüneményes!)

Általában nem kedvelem a kisállatos (főleg a macskás!) sorozatokat, de ezek között a kutyaportrék között akad néhány tényleg vicces kis figura.

 Plakát egy 1954-es Picasso kiállításhoz.

Lányok menő állatmintás pulcsikban. 1945-ből.  Fotó - Nina Leen

Egyszerű, gyönyörű asztali dekoráció, esküvőkre. Fotó - Christy Tyler

Nem túl nagy bölcsesség, viszont virágos. Ezzel le is győzi a többi coelhos-megmondós giccskártyát. (Sajnos nem találom a szerzőt.)

A NatGeo tumblr oldala még mindig az egyik kedvencem. Itt épp 1928-ban lépegetünk be óvatosan egy tóba, Japánban.

Nagyon tudom irigyelni azokat, akik ilyen bátran belevágnak a frizurájukba, aztán be is festik valami teljesen lehetetlen színre, mondjuk fehérre, és még jól is áll nekik. A kabátról meg már ne is beszéljünk. (a fotót a pinterestről nyúltam, de állítólag a brit glamour oldalán lett először közkinccsé téve.)

Viszlay Márk fotója a Wonderlab & Csík Orsi duó által létrehozott kapszulakollekcióhoz.

Most komolyan, Clement Chabernaud, a legkifinomultabb úriember, kiskutyával és esti mesével? Hát miért akarják összetörni a szívünk? Amúgy erről a sorozatról egy kicsit lemaradtam - a Man About Town nevezetű magazin előző, nyári számába készült, itt megnézhetitek a maradékot is.

Ez pedig az egyik legklasszabb videó (na jó, a dal se rossz ám) amit mostanában láttam. Használati utasítás: várjátok ki türelmesen azt a 40 másodpercet az elején, amíg az énekes olyan szomorúan tekintget kifelé az ablakon a gyertyafényben, mert utána elhagyja a kis kunyhót, és nekiáll barangolni mindenféle, tágas és ködös vidéken. Az szép lesz. És garantáltan kirándulni óhajtotok majd utána.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...