2013. október 30., szerda

Flóra Virágboltja.A múlt héten csodás kis meglepetés várt a virtuális postaládámban: egy kedves levél Flórától, aki Veszprémben vezeti tüneményes virágboltját.
Gyönyörű, egyszerű csokrokat készít - minden fölösleges cicomától tartózkodik, így érvényesülni hagyja a virágok egyedülálló, természetes szépségét. Ráadásul komplett esküvői dekorációt és egyedi grafikai munkákat is vállal a kis csapatával, a képek alapján pedig nem is akármilyet, eddig csakis külföldi blogokon láttam hasonló hangulatú díszítéseket. (azt hiszem megvan, kihez fogok fordulni, ha majd közeleg a 'nagy nap'!)
Érdemes ellátogatni a holnapjára, és a blogjára, ahol rengeteg fotó vár Titeket a munkáiról, és órákig el lehet olvasgatni a naplószerű bejegyzéseit. Facebookon ide kattintva szerethetitek az oldalát.

Flóra válaszolt néhány kérdésemre is - melyek kevésbé szakmai jellegűek, inkább arra valók, hogy még inkább megismerhessük az ízlését... :)

 - Mikor és miért döntöttél a virágkötészet mellett? 
 - Húszas éveim elején kristályosodott ki. Elég kalandos - korán lettem anyuka,  előtte művészeti gimnáziumba jártam, később  tanultam divattervezést is... Kilenc éve csináltam az első  virágokat, egy barátnőmmel közösen a nővére esküvőjére, azt hiszem a kezdő lökést ez adta meg... Elkezdtem virágboltban dolgozni, és rájöttem, hogy ez az amit szeretnék. (Hét éve nyitottam az első boltomat, öt éve vagyunk a Vár alatt a saját helyünkön, jelenleg stúdióként)

- Hogyan látsz neki egy nagyobb munka (például egy esküvő) tervezésének?- - Egy nagy beszélgetés az első lépés, hogy megismerjük egymást. Nagyon fontos a menyasszony, a pár személyisége. Egy esküvőnél mindig ez az alap. Fontos az adott évszak, a hónap, mik a meghatározó virágok, a színek, árnyalatok.... a ruha... a stílus amiben mozoghatunk. 
- Ki az, akinek a stílusa leginkább inspirálóan hat rád?
- SarahRyhanen - Virágos istennő -  egyszerűen eszméletlen, őrülten tehetséges.

- 1 dal amit mostanában sehogy sem tudsz kiverni a fejedből:
- Dalok, vicces kérdés... Mikor egyedül vagyok ezt a playlistet hallgatom. És persze, a lányom aktuális kedvencét:- Azok a honlapok, melyeket előszeretettel nézegetsz:
- Pinterest - Állandóan. Kiakasztó, de nem bírok leszokni róla. Azt szeretem benne, hogy minden egy helyen van, ami engem inspirál. - Stilblog - Mert  áttekintést kapok a magyar design szférából is.

- Egy könyv, amit mindenkinek el kéne olvasnia:
- Hogy mindenkinek azt nem tudom, de Anna Gavalda regényei rám elképesztően erős érzelmi hatással vannak.


 - A film, amit a legtöbbször láttál:
- Ez ciki, mostanában már nem nézek meg valamit 100-szor, úgyhogy kamaszkorom két nagy kedvence közül lesz valamelyik a nyerő  - Szép remények, Interjú a vámpírral.


 - Melyik az a város/ország, ami nagy hatással volt/van rád? Ha tehetnéd, szívesen elköltöznél Magyarországról, vagy mindenképp itthon maradnál?
- Régebben Franciaország, Olaszország, most egyértelműen  New York, Brooklyn. Elköltözni, rosszabb napokon eszembe jut persze. Örülnék, ha mindenki aki fontos nekem, itt lenne/lehetne  boldog.


 - Mi a következő célod az életedben?
- Célok? Hú, rengeteg van ... órákig tudnám sorolni! Épp mostanában  jöttem rá arra, hogy állandóan ezt csinálom... mindig van valami cél és addig nem vagyok teljesen elégedett, amíg az nincs meg. Aztán  persze gyorsan keresek mást - így állandóan hajtok valamit. Ez nagyon fárasztó tud lenni. Úgyhogy most szeretnék megtanulni örülni és kiélvezni mindazt,  ami épp most történik velünk. Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...