2013. június 26., szerda

Hát én is lediplomáztam.



Hát én is lediplomáztam, méghozzá tegnap, így frissen és ropogósan tudom Nektek megmutatni a diplomakollekciómat.


Jeanne d'Arc ma - Lemezelt sziluettek

     Mindig is különlegesnek tartottam az olyan történeteket, amikor nők férfiruhába, páncélba bújtak, hogy részt vegyenek egy-egy csatában. Bár a háborúk általában férfias tevékenységként vannak számon tartva, meglepően sok nő vezette harcba saját csapatait, hogy megvédje otthonát, sőt, még női keresztes lovagokról is említést tesznek. Diplomamunkámat az ellentét ihlette, mely a veszélyes csaták, a hatalom, és az erőt szimbolizáló páncél, illetve a nőkről alkotott finom, könnyed kép között feszül. 
     
          A kollekciómban ezt a kettősséget jelenítettem meg a formák és az anyagok használatával. Az alapformákra a hagyományos, középkori páncélok voltak hatással. Elsősorban a mellvértek, és a lábakat védő részek sziluettjének, illetve a páncélok lemezes szerkezetének volt szerepe a terveim elkészítése során. Az objektek létrehozásához fehér műbőrt és műanyag fóliát használtam fel. Különböző méretű és alakú lapok kivágásával, majd ezek többféle formában való sorolásával kísérleteztem. 
      
                 A lemezeket olyan rendszerben rendeztem el a műbőrből készült ruhákon, hogy a fény-árnyék játék is látványos hatást eredményezzen. A záródás a ruhák hátán húzódik végig, mágnesekkel, és a fóliából készült, egymásba fűződő elemekkel kapcsolódik. Végül három látványruhát készítettem el - a tömör hatású, szoborszerű, maszkulinabb formák aprólékosabb, légies, áttört sziluettek felé lépnek.



Modell - Stribik Anna 




Ha tetszett a bejegyzés, még több jóság érdekében ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebook oldalához is.


10 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan jól néz ki, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, nagyon jó témát választottál szerintem!
    A második, legyező-szerű az én kedvencem :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jol sikerult, gratulalok! Ami igazan tetszik, hogy egy kozepkori temara, ami szamodra fontos egy nagyon modern koncepciot tudtal kitalalni, foleg anyaghasznalat szemponjabol. Velemenyem szerint a feher bor lesz a kocetkezo evek vezeto trendje. A masodik alkotast meg viselnem is szivesen, biztosan nem vesznek el a tomegben! :)

    xoxo

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...