2012. április 11., szerda

Párizs tavasszal.



        A barátnőimmel a legjobban időzítettük a párizsi látogatásunkat, a virágzó fák körülölelték az egész várost, és minden halvány-rózsaszín hangulatban fürdött. Most az első napunkról láthattok fotókat, jó sokat - délelőtt elmentünk a piacra kincseket gyűjteni, (mint például a barátnőm fülén ékeskedő gyönyörű hegedűs fülbevaló, lent az egyik képen) ebéd után pedig nekivágtunk egy óriási sétának. 
          Egy modernebb negyedből indultunk, majd a Szajna parton lépkedtünk végig egészen a Notre-Dame-ig, ahol a turistahad miatt nem is időztünk túl sokat (gondoltam, hogy rengeteg ember fog lézengeni a legnagyobb látványosságok közelében, de arra mégsem számítottam, hogy ennyien... így pár nap múltán inkább a kisebb utcák felé vettük az irányt, hogy találkozzunk a város igazi arcával is. A Champs-Elysées például kimondott csalódás volt, ha tanácsolhatom soha a közelébe se menjetek). 
          A Notre Dame kötelező megvizsgálása után még a környéken maradtunk és a Latin-negyedben csámborogtunk. Itt betértünk a világ legkedvesebb könyvesboltjába, a Shakespeare and Company nevezetű kis üzletbe, ahol valamiféle gonoszság okán nem engedélyezett a fotózkodás, így csak a külsejét tudom nektek megmutatni, a titokzatos belsejét pedig megpróbálom körülírni. Apró, zegzugos kis bolt ez, a félhomályos teret a padlótól a plafonig tömött könyvespolcok borítják, a falról pedig híres-neves írók arcképeivel dekorált bohókás tapéta kacsint ránk. Egy szűkös falépcső vezet a felső szintre, ahol mesekönyvek, és kényelmes kis kuckók várják az olvasókat, valamint egy könyvtár rész is, süppedős karosszékekkel, és élőzenével. Amikor ott jártunk, éppen egy francia hölgy ült a zongoránál, és énekelt a betévedő tömérdek turistának... 


I've been Paris for a few days! Here are some photos I've taken at the first day of our trip.


a fotókat én készítettem/all photos by me.


Corinne Bailey Rae- Paris Nights/New York Mornings





4 megjegyzés:

  1. szia! nagyon klassz képek! mi éppen egy éve jártunk Párizsban, akkor is ugyanilyen szépséges környezetben találtuk a várost :) jó volt végignézegetni a bejegyzést :)

    VálaszTörlés
  2. csodaszép!
    nagyon jó volt olvasni és látni is épp, hogy merre jártál... :)
    köszönöm, hogy feltöltötted!
    várom a folytatást! ;)

    VálaszTörlés
  3. szépek a fotók Rebi :)kíváncsi lennék,az emberek mennyire jönnek be neked..Érezzétek jól magatokat!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...