2012. október 17., szerda

Vendég - Karczag Eszter, a gardróbból.





Blogbarátném, Karczag Eszter vendégbejegyzését olvashatjátok! (itt találjátok a blogját - Jelentések a gardróbból)



         Az asszony otthon nyaggat, hogy ügyelj a megjelenésedre, légy már egy kicsit stílusosabb, divatosabb? Íme egy kis segítség: a női divattól elkalandozva megnézzük, mit ajánl a magyar szakma a divat iránt kevésbé fogékony nemnek. Benus Dani és Lakatos Sándor: a férfi stílust teremtő férfiak!

        Ha valaki akár egy cikket is elolvasott az idei nemzetközi divatról, az nagyon jól tudja, hogy a szokásos őszi színek mellett most a mustársárga és a burgundi kapja a főszerepet, ez pedig nem csak a női, hanem a férfi kollekciókra is igaz. Extravagáns szabásokkal persze nem akarják nehezíteni a divat iránt kevésbé érzékeny csapat helyzetét, így a letisztult klasszikus darabokat csupán néhány apró változással dobták fel. Az alábbiakból kiderül, hogy Magyarország két feltörekvő férfi divattervezője mit álmodott meg az idei őszre/télre bajtársaiknak.
       És ha már a bajtársaknál tartunk, kezdjük Benus Danival, akinek munkája talán könnyebben fogyasztható lesz az idetévedő kezdők számára. Őszi–téli kollekcióját a múlt hétvégi Marie Claire Fashion Days-en is láthattuk. Dani idén a katonai zubbonyokból, formaruhákból inspirálódott, a szigorú szabásvonalakat az anyaghasználat változatosságával törve meg. A túlméretezett zsebeket, és a széles hajtásokat azonban nem csak a különböző határozott anyagok egymásnak ütköztetésével hangsúlyozza, hanem a dohány, acélszürke, és méregzöld tónusok kombinációjával is.
        A tanulság: a jól bevált klasszikus vonalaktól egyáltalán nem kell eltávolodni, azonban javasolt keresni a különlegesebb darabokat. Legyen szó egy érdekesebb hátmegoldású kabátról, a zakók hajtásán található jobban, vagy kevésbé feltűnő színbetétről. Ezen kívül a már említett változatos anyaghasználatot is érdemes átültetni a mindennapokba. Benus Dani a gyapjú és szaténos fényű szövetek mellett a kötött anyagokat és a bőrt is felhasználta, akár egy ruhadarabon belül is. Ez a trend hasznos lehet azoknak, akik nem biztosak abban, hogy egy egész öltözéken belül is képesek kombinálni a különböző anyagokat. Aki viszont szívesen kísérletezik, az nyugodtan követheti ezt az idei blokkos trendet (ami a tavalyi színek ütköztetését követi), és variálhatja bőrt, a vászont a kötött anyagokkal.
       Lányok, ha beugranátok a Fehér Hajó utcába Kata Szegedihez, semmiképp se hagyjátok otthon a férfiakat, hiszen abban a showroomban találjátok Dani kollekcióit is.



 
Lakatos Sándor: haladóknak
            Ugyan a tavalyi év során felkapott Lakatos Sándor teljesen letisztult öltönyöket és zakókat is készít – és manapság mi lenne nagyobb értékű, mint egy felkapott dizájner egyedi összeállításában érkezni egy eseményre, vagy akár egy olyan üzleti tárgyalásra, ahol perdöntő lehet az igényes megjelenés –, saját kollekciója a feltűnést kedvelő férfiaknak szól. A magyar divattervezők kollekciói tekintetében az egyedi anyaghasználat az egyik legfontosabb tényező – természetesen csak akkor, ha ez minőséggel is párosul –, és ez Sándornál teljesül.
           Az elsőre (és másodikra is) extravagánsnak hangzó piros-fehér-zöld csíkos zakó például teljesen más értelmet nyer, amikor kiderül, hogy nem egy megfestett anyagról beszélünk, hanem a piros, a fehér, és a zöld anyagok csíkonként történő aprólékos egymáshoz illesztéséről. A frappáns, apró öltöny mintájú anyag, amiből például oversized pólók készültek, szintén saját készítésű nyomat. Az alábbi kollekció darabjaitól megijedő férfiaknak üzenem, hogy az Andrássy úti showroomban sokkal visszafogottabb darabokat találnak, amelyeknek többsége a fekete-fehér vonalon mozog, így itt főként az apró részletekre és a kidolgozottságra figyeljenek, amellyel betekintést nyerhetnek a Sándor által nyújtott minőségbe.
         A fenti tippek itt is érvényesek: a hagyományos vonalaktól csak minimálisan történő eltávolodás, néhány mintaként használt varrásvonal, a monokróm színeket felüdítő hajtás, apró zseb, vagy hátszabás különlegesség a kulcsa a klasszikus öltözködés felfrissítésének.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...