2011. október 7., péntek

Programajánlós.          Az október elhalmoz minket programokkal - tegnap a Design-hét keretein belül megrendezésre kerülő a hg.hu Design Award átadóján jártam, a Szépművészeti Múzeumban, ahol öt kategóriában jutalmazták a legjobb magyar művészeti munkák alkotóit. A díjazottak munkáiból kiállítást is szerveztek, amelyet október 16-áig még ti is meglátogathattok, (magáról a díjátadóról itt olvashattok bővebben) de a design-hét is tartogat még egy-két izgalmasnak tűnő időtöltést a hétvégére.
             Október 15-én kerül megrendezésre a Glamour magazin divattüntetése az Arena Plázában, amely hasznos kis eseménynek ígérkezik - amellett, hogy tüntethetünk azért, hogy az emberek merjék önkifejezésre használni a divatot és a kultúra szerves részeként elfogadni azt, az eseményen megjelenő legjobban öltözött egyén gazdagabb lesz egy 250 ezer forintos vásárlási utalvánnyal...
               Sajnos a divat iránt érdeklődőket nehéz választás elé kényszerítik, ugyanis szintén október 15-én és 16-án kerül sor a Marie Claire magazin által szervezett Fashion Days-re is, ahol magyar tervezők mutatják be őszi-téli kollekcióikat a nagyközönség előtt. Ide kattintva végigböngészhetitek a bemutatók időpontjait.
              Azonban nemcsak divattal kapcsolatos programokat szeretnék nektek ajánlani. Két kiállítás is nyílt az ősszel, amire biztosan ellátogatok majd. Az egyik Kertész André egész munkásságát átfogó retrospektív kiállítása a Nemzeti Múzeumban, amelyről többet is megtudhattok, ha a kiállítás hivatalos oldalára kattintotok. A másik pedig a Ludwig Múzeumban megtekinthető "Édentől keletre - Fotórealizmus: Valóságváltozatok" című tárlat, amely a XX. század második felében népszerű fotórealista festészetet igyekszik bemutatni - ezúttal azonban a Szovjetunió volt tagállamainak művészetét állítja párhuzamba a nyugati törekvésekkel. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor itt további részleteket olvashattok a kiállításról.


 fotók - én.


Ra Ra Riot - Do You Remember
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...