2011. október 28., péntek

Anna.             Anna Karina. Eredeti nevén Hanne Karin Blarke Bayer, dán hölgy, aki 1958-ban költözött Franciaországba, majd hamarosan modellkedni kezdett, többek között Pierre Cardin és Coco Chanel is alkalmazta - de még Coca Cola reklámban is szerepelt. Rövidesen a francia újhullám filmesei is felfedezték maguknak, Jean-Luc Godard múzsája (és egy rövid ideig a felesége) volt, több filmjében is főszerepet kapott.
          Ami miatt fontosnak tartom, hogy ti is megismerjétek, az a stílusa. Külföldön számtalan lány számára jelent inspirációt, azonban itthon meglepően kevesen ismerik, nyilván a francia new wave filmek méltatlan népszerűtlensége miatt. Ezért is készültem a számotokra egy kis válogatással.
          Az öltözködése magával ragadó, rendkívül egyszerű, sőt, könnyedén utánozható, ha valakinek kedve támad becsempészni egy kis franciás bájt a hétköznapjaiba. A-vonalú ruhácskák és kabátok - csakis pán péter gallérral! - piros pulcsi, kék szoknya, matróz-csíkos felsők és lapos talpú lakk topánok az alapdarabok. Elengedhetetlen még a frufru, a feltupírozott haj, egy hatalmas masni és a tussal rajzolt cica-szemek.
           A következő alkalommal pedig egy olyan kollekciót szeretnék nektek mutatni, amit szintén Anna ihletett.

Anna Karina. One of the most inspiring young ladies of the sixties. If you'd like to follow her style, wear A-line little dresses and coats - with peter pan collars! - red sweaters, blue skirts and striped tops. Important details - bangs, bows and dark eye liners.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...