2011. május 24., kedd

Doridea.



         Márkus Dórával még a Budapest Essential Looks-on találkoztam, rögtön fel is figyeltem a csinos kis karkötőjére, amit ő készített. Dóri már 4 éve foglalkozik textilékszerekkel, melyeket Doridea néven a Retrock Deluxe-ban lehet megvásárolni. (Sőt, most tavasztól egy fehérnemű kollekcióval is előrukkolt, amelynek darabjait pedig a Mono-ban lehet megkaparintani.)
        Az ékszerei finomak, frissek és üdék. Rendkívül jónak tartom a szín- és anyagválasztását: kis púderszínű anyagdarabokat csavargat fel, és kötéllel, gyöngysorral és ásványokkal társítja őket. Remek kiegészítői lehetnek a legegyszerűbb ruhadaraboknak is, mert elég látványosak, de mégsem hivalkodóak, pont olyanok, mint amire a finom fiatal hölgyeknek szüksége van....

          Na mármost ennyi is bőven elég lett volna, hogy teljesen beleszeressek Doridea teljes munkásságába, de még ott vannak a Powder Girl kollekciójának fantasztikus kampányfotói is (Németh Domonkos képei). Amikor megláttam őket, nem hittem a szemeimnek, igazából még most is kétkedek... Ennyire szép és színvonalas divatfotókat nem gyakran látni errefelé kis hazánkban. Pedig milyen egyszerűek - egy kórházszerű csempés épület, semmi pózolás, egy kiengedett hajú, kedves arcú modell natur sminkkel és egy darab rózsaszínű ruhácskával. No meg az ékszerek. Ennyi. És mégis nagyon működik. 
        Engem általában az idegesít a magyar fotókban, hogy valahogy olyan erőltetettnek hatnak (az 'általában' szót szeretném nagyon hangsúlyozni, ugyanis mostanság egyre több pozitív példát is látok), a modell kiválasztása például nálam kritikus pont - sokszor elég közönséges és karakteres, erős arcvonású lányokat részesítenek előnyben, pedig a nemzetközi piacon is lehet látni, hogy inkább a finomabb modellekre van kereslet. És ezekben a fotókban pont az tetszik, hogy a modell nem rontja le az összhatást, hanem inkább még többet ad hozzá a bájos, légies lényével.

Doridea honlapját megtaláljátok ide kattintva, ékszereit pedig amint már említettem, a Retrock Deluxe-ban.



These lovely textil jewels are the works of Doridea. I'm in love with them, especially with the Powder Girl collection. I'm also fond of the campaign photos, they're so simple and natural...





egy kis zene -  Eliza Doolittle - Rollerblades





2 megjegyzés:

  1. Kedves Rebeka!
    A modell és a magam nevében is köszönöm az elismerő szavakat.

    Mindamellett, hogy szeretem a képeket, meg kell hagyni, nem tökéletesek, ma már máshogy (jobban:)) csinálnám. A magyar divatfotósok színvonaláig még hosszú út van előttem.:)

    Üdvözlettel
    Németh Domonkos

    VálaszTörlés
  2. lehet, hogy nem tökéletesek, és még hosszú út áll előtted, de legalább jó irányba mész :) nekem nagyon tetszenek!
    köszi a kommentet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...