2009. december 6., vasárnap

Újra itt vannak a 80'as évek!!! / The 80's are back!!!

Nem is tudom, hogy örüljek-e vagy ne. Sosem voltam annyira oda a 80'as évek stílusáért, és most tessék, itt van. Megérkezett. Újra. Felújított változatban. Neon színek, cicanacik, óriás pulcsik, geometrikus minták, fényes anyagok, bőrcuccok, szegecsek, a kezeslábasok, felnyírt hajköltemények, meg borzasak, bokalengetős nadrágok, cipők zokni nélkül, felgyűrt ujjú zakók, válltömések, VÁLLTÖMÉSEK!!!!, puffos ujjak, kosztümök.... és pink minden mennyiségben. kékkel. halványkékkel.
Azt nem mondom, végülis nagyon jól tud mindez kinézni, de azért nagyon könnyű hibázni, és túlzásba vinni, (mint pl.: Marc Jacobs..... szerintem legalábbis.....) úgyhogy fenntartásokkal nézek elébe az új trendnek.
(bár már úgyis látom mi lesz - engem is be fog szippantani, mint minden új stílus és mánia, aminek az elején még próbálok ellenállni, de aztán úgysem sikerül, és én is megadom magam, mint mindenki más....) De nekem jobban tetszett a tavaly/tavalyelőtti Duffys 60'as évek őrület. Sőt. Az nagyon tetszett.


I don't really know whether I should be glad. Or not. I've never really liked the style of the 80's and now it's here. Again. In a new version. Neon colours, leggings, huge pullovers, geometric patterns, leather stuffs, studs, pants which end before they should - around the ankles..., shoes without socks, 3/4 arms blazers, enormous shoulders, shiny materials, costumes... and pink without measure.with blue. with lightblue.
I admit, that these all can look good, but very easy to make mistakes... and to overdo it. ( like Marc Jacobs - at least in my opinion...) So I'll be very cautious with this new trend.
(oh but I see the future... it will sniff me in, like every new style and mania, no matter how I try to fight against it....) But I preferred the 60's stlye craze of the previous years (with Duffy). What is more. I really liked it.


És most itt van néhány kép, csak hogy pontosan tudjátok, hogy mire gondolok....
And now I put some photos here for you, just to know exactly what I'm thinking of.....

 Először az eredeti változat/ Firstly the original version




 

 
 

ééééés íme egy videoklip is, melyben szintén szeretném felhívni a figyelmet a ruhákra, és úgy az egész érzésre...../ aaaaand now here is a music video


a mai változat pedig /and the today's version


Yves Saint Laurent

Louis Vuitton

Dior

Dries Van Noten

Lanvin

Sonia Rykiel


 
 from PIM PUM PAM
 

És a fiúk / and now the boys

Philip Lim


 
Claude Grant
 


from PIM PUM PAM


Agyness Deyn - akinek nagyon jól áll / it suits her very well 



és egy videó az Alphabeat nevezetű együttestől / and a video by Alphabeat
kattints a képre!/click on the image below!


És végezetül : amit rémálmaimban sem szeretnék viszontlátni..... az Marc Jacobs  kollekciója....
And finally: what I don't want to see even in my nightmares .... is the collection of Marc Jacobs......



 
 
 
 
 

nekem kicsit félelmetes. főleg az első kép. az nagyon ijesztő. remélem nem fognak ilyen ruhákban mászkálni az utcán!

for me it's a bit frightening. especially the first picture. that's really scary. I hope people won't walk in these on the street!


És most jön a kérdés: Ti mit szóltok ehhez az új stílushoz??? 
türelmetlenül várom a válaszokat.


And here comes the question: What do you think about this new fashion???
I'm impatiently waiting for your answers.

2 megjegyzés:

  1. az autentikus darabok (dallas) elég undik, a kortársak meg nagyon szemcukorkák. hozzánk is betört, hordják is a dolgokat, de elég izléstelenül... pl ami a h&m-ben van, hát elég borzalmas. de hát ahogy magamat ismerem, egyszer csak majd beférkőzik ez a látvány a szürkeállományomba, és onnantól kezdve menőnek fogom találni. hisz így működik ez :D! különben nagynagy pulcsit, ami még egy normális alkatú férfira is nagy lenne, már tavaly óta hordok. heh...

    VálaszTörlés
  2. ....hát nem tudok igazán mit mondani...csak annyit, hogy eléggé kis csúnyácskák....nekem nem tetszik....nem is fog megtetszeni...ahogy ismerem magam nem fog elkapni a láz, hogy ilyen "csodálatos" kis darabkákat hordjak...a hajviseletről nem is beszélve....nekem akkor se tetszett amikor gyerek voltam és most sem tetszik felnőtt fejjel...úgyhogy a ruhatáram is és a hajkoronám is megmarad...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...