2015. április 15., szerda

Kedvencek a Fashion Week Budapestről!Nemrég a Fashion Week Budapesten jártam, ahol neves magyar tervezők mutatták be a 2015-ös őszi-téli szezonra szánt kollekcióikat. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen szépségeket láttam, akkor tartsatok velem, és olvassátok tovább ezt a bejegyzést, amelyben kiemeltem a kedvenceimet - vagy kattintsatok át egy korábbi posztra, ahol a backstage-ben lőtt fotóimat osztottam meg! 
Ezúttal a Kata Szegedi, a Dori Tomcsanyi, az Áeron, és a Use Unused kollekcióját láthatjátok, de hamarosan jövök a Je Suis Belle és a Nubu mesés repertoárjával is.


Kata Szegedi

Szegedi Kata kifutóján mindig városi amazonok lejtenek végig - most sem volt másképp, a 'Bátorság és magabiztosság' címet viselő kollekció erőteljes, energikus és szupervonzó. A modellek frizurája - a fejtetőn emelt laza kontyok, és az aláhulló, hosszú, hullámos tincsek pedig még inkább kihangsúlyozták a ruhák által keltett 'harcos' benyomást.
A szalagszerűen egymásba fonódó felsőrészek, az óriási, derékban megnyitott kabátok és a magasderekú, bő nadrágok izgalmas sziluetteket képeznek. A színeket illetően sem kell csalódnunk - a klein kék, a csillogó mélykék, és a fagyos muhart ábrázoló digitális print friss hatást kelt.
Dori Tomcsanyi

Tomcsányi Dóri kollekcióját a koreai utazásának emlékképei ihlették. Az ázsiai hangulat nemcsak a szabásvonalakban érhető tetten, hanem a díszítésben is - a pezsgő város, Szöul éjszakai fényei, izzó neonjai apró, csillogó színes pöttyökben köszönnek vissza. A többi mintára is érdemes odafigyelni - fekete, bársonyos nyomatok és játékos, színes printek is feltűnnek a ruhákon.
Áeron

Áron Eszter a 40-es évek divatjából merített a tervezéskor - maszkulin részletek, hatalmas zsebek, hangsúlyos gallérok és A-vonalú szoknyák kaptak helyet a kollekcióban. Oversized dzsekik és élére vasalt nadrágok uralták a kifutót, de személyes kedvencként megemlíteném még a cikk-cakk mintás anyagot, az olívazöld, rusztikus ingruhát, és a sárga, lenge ruhácskát is.
Use Unused

A Use Unused kollekciója a Berlin Fashion Weeken debütált, így sokak számára már ismerősek lehettek a most felvonuló darabok. A púderrózsaszín felütés után szigorúan szabott kabátkák, kockás anyagok, és kötött mintát imitáló printek következtek. Az inspiráció ezúttal a gemenci erdő, és az ott található, 50-es években épült 'Kádár villa' volt.


Fotók - Holecz Endre


Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...