2014. december 15., hétfő

Sharing is multiplying.A Kele Clothing (tudjátok, az egyik legcsudajóbb magyar márka, klassz kötött ruhák fűződnek a nevéhez, itt például már olvashattatok róla) elindította a 'do good' programját, amelyben időnként egy-egy kiemelt társadalmi problémára szeretné felhívni a figyelmet.
Elsőként az Autistic Art márkával készített egy kapszulakollekciót - a fehér, basic pulóvereken autizmussal élő fiatalok rajzaiból készült mintákat láthatunk. Ezek a rajzok mind a Mosoly Otthon Alapítvány lakóotthonok művészeti, fejlesztő foglalkozásain születtek. Az Autistic Art már évek óta ezeket az alkotásokat használja fel egyedi termékek létrehozására, amellyel a lakóotthonok fennmaradását támogatja, azonban most a Kele is csatlakozott ehhez a projekthez. 
Ha vásároltok egy pulcsit, annak a teljes (TELJES!) ára az alapítványhoz kerül, tehát ezeket a művészetterápiás foglalkozásokat, és az alkotókat támogathatjátok. 

"Ezek az alkotások már önmagukban megállják a helyüket a kortárs képzőművészeti alkotások között. Így, mint design elem, tökéletesen felhasználhatóvá és ami a legfontosabb: viselhetővé válnak.
A kampány eredményeként azt szeretnénk elérni, hogy világszinten sok embernek fel tudjuk hívni a figyelmét, hogy az autizmussal élők különleges, egyedi látásmóddal rendelkeznek. Ezek az emberek sok esetben egyáltalán nem kommunikálnak verbálisan, művészeti alkotásaik viszont gyakran beszédesebbek minden szónál."

Lábady István fotóin Axente Vanessát és Grétát, valamint Cseke Botondot láthatjátok, akik szintén boldogan csatlakoztak a kampányhoz.
 A SharingIsMultiplying oldalán még többet olvashattok az autizmus spektrumzavarról, az alkotókról, illetve szemügyre vehetitek a 10 pulóvert is - melyek közül ingyenes házhoz szállítással vásárolhattok. A kollekció a karácsonyi időszakban a Mono Art & Design galériában is elérhető (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 12.).

Ha pedig a pulcsikat viselve fotókat töltötök fel magatokról az instagramra, használjátok a #sharinginsmultiplying hashtaget, így Ti is népszerűsíteni tudjátok a kampányt!
 

"#SharingIsMultiplying is the new upcoming project of KELE CLOTHING with items designed specifically for charity. No, it is not a simple fundraising with a flashy but blank campaign. It is an alternative form of raising cash for good. From time to time KELE will be launching a limited edition of garments to raise awareness for different social issues where all proceeds are expected to go to charity. Our goal is to provide a long-term solution for financing a good cause, based on the creative and artistic work of those we’re trying to help. For the first time, KELE #SIM teamed up with Autistic Art."Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...