2014. május 1., csütörtök

Moholy-Nagy László & Fibula.



Ahogy egy korábbi bejegyzésben említettem, sok-sok magyar tervező vár arra, hogy megismerjétek a legfrissebb munkáikat. Az egyik ilyen csoda Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya showroomjából lépett elő - a Fibula név alatt alkotó párosnak ez már a harmadik kollekciója.
A 2014-es tavasz/nyári darabokat ezúttal Moholy-Nagy László munkássága ihlette. Az inspiráció már a színhasználatban is érezhető (fekete-fehér-szürke- és a szuperkedvenc lazacrózsaszín a fő komponens), azonban a ruhák szabásában teljesedik ki. Az aszimmetrikus panelekből felépülő ruhák a művész konstruktivista festményeit keltik életre. A szabásvonalak megalkotásánál segítségül volt egy ázsiai ruhadarab, a burmai longyi is. A hajtogatott, szoknyaszerű viselet a női és a férfi (igen, a fiúkat sem felejtették el !) darabok derékrészénél egy-egy hajtás formájában rejtőzik. A személyes kedvencem az ívelt gallérú mellény, de szívesen viselném még a szövött blézert, és az utolsó képen látható alkalmi ruha is egész jól mutatna a szekrényemben...
Fontos megemlíteni még Farkas Eszter egyszerű, letisztult kiegészítőit is, az öveket és nyakláncokat kifejezetten a kollekcióhoz készítette. A különlegességük, hogy nemcsak díszítő funkciót látnak el, hanem szervesen kapcsolódnak a ruhákhoz.
Egyébként Balázs Máté fotói is elég pengék lettek - a Fischer József-villa tökéletes díszletként szolgál a konstruktivista ruhákhoz.
Nézzétek végig a teljes lookbookot, és látogassátok meg a lányokat a Blackdoor showroomban!

2014 SS collection of the Budapest-based designer duo - Orsolya Kránitz and Dorottya Nagy, Fibula - inspired by the constructivist artwork of Lászlo Moholy-Nagy.




Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.


Fou De Toi - Dreams




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...