2014. január 4., szombat

This Week. (Or Rather This MONTH.)

1. Marinne Faithfull. I just love her hair. (fotó innen)


Néhány dolog, amit nem tudok kiverni a fejemből az utóbbi hetekben.



2. Mostanában egy kis fáziskéséssel sikerül csak megnéznem a legjobb filmeket. Noah Baumbach 'Frances Ha' című alkotása az egyik legjobb film-élményem volt. Ever.
A humoros, fekete-fehér történet hebrencs hősnője New Yorkban (holmáshol) csetlik és botlik, és képtelen "felnőtté" válni, döntéseket hozni. Lehet rajta nevetni és meghatódni, főképp, ha az ember magára ismer egy-egy jelenetben. A Művész moziban még elcsíphetitek.


3. Kedves epres ruha, és kócos lány. A Twenty-seven-names 'I thought you'd never ask' címmel ellátott kollekciójából. (link)

4. Ez a szuperszép-tiszta-fehér-fényes tér. (fotó innen.)

5. Steal like an artist. Austin Kleon könyve, amibe a múltkor szerettem bele valamelyik könyvesboltban. Meglehetősen inspiráló, telistele van jótanácsokkal leendő designereknek. A 9-es pontot olvasni például egészen felemelő érzés volt, ugyanis suli közben általában borzasztó unalmasnak érzem magam (reggeltől éjszakáig egy helyben ülni és rajzolni vagy műanyagot vagdosni - ne is kérdezd - nem túl felemelő érzés, főleg, ha a barátaid közben kirándulgatnak) De úgy látszik ennek így kell lennie. (kép innen)




6. Méltatlanul kevés magyar videoklipet szoktam megosztani - amit szánok-bánok - viszont most itt van egyszerre kettő is. Mindkét kisfilm fantasztikusan ötletes, és hihetetlenül profin kivitelezett.
Az első, a Carbovaris klipje zseniálisan-gyönyörű. Roppant egyszerű dologról van szó, mégis bravúrosan látványos képek kerekednek belőle - és nem mellesleg a zene is kiváló. A második videó pedig azt a kellemetlen (de elég szórakoztató) helyzetet dolgozza fel, amikor nem igazán tudjuk, hogy pacsival vagy puszival köszöntsük-e az ismerősünket.


Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...