2013. október 26., szombat

Toni&Guy Fashion Week Budapest /2014 SS/ 2.



Múlt szombaton a Toni&Guy Fashion Week Budapest keretén belül jó alaposan szemügyre vehettem 6 magyar tervező/csapat/ legfrissebb, 2014-es tavasz-nyári kollekcióját. 
Következzék egy apró beszámoló a látottakról - az előző bejegyzésben Szegedi Kata, a Nubu és az Anda, ma pedig a Je Suis Belle, Nanushka, és a Use Unused darabokról. A legtöbb kollekció olyannyira jól sikerült, hogy ha megérkeznek a lookbook fotók, mindenképpen kapnak majd egy-egy hosszabb bejegyzést az alkotók...
(Fotók innen - ha szeretnétek végignézni a kollekciókat, akkor érdemes átkattintani, mert itt és most csak egy szűk válogatást láthattok.)

Je Suis Belle

A Je Suis Belle bemutatója volt a legédesebb, legkedvesebb dolog, amihez mostanában szerencsém volt. Az előző szezon sarki rókás kollekciója után izgatottan vártam a nyári darabokat - de Dévényi Dalma és Kiss Tibor duója messze túlhaladta minden elképzelésemet. Nagyon hatásos volt az a kontraszt, amit megálmodtak tavaly: akkor nyers, rusztikus anyagokat és apró, tömör csillámló flittereket ütköztettek, most pedig finom, könnyed muszlint használtak, melyeket gyöngyökkel egészítettek ki. A csillogó-gyöngyös díszítések igencsak veszélyesek tudnak lenni, ha rossz kezekbe kerülnek - de a Je Suis Belle tervezői nagyon óvatosan, és érzékenyen bántak vele. Geometrikus, aszimmetrikus, olykor egészen sportos szabásvonalú ruhák szokatlan díszítéseként alkalmazták: pántokként, vagy hálós-szerkezetű ujjakként, esetleg kapucniként. A fehér, a szürke és a halványsárga nagyon jól működik együtt az ezüst gyöngyökkel, a fekete-fehér galambos és a kutyás print Perlaki Márton fotóiból készült.
A hivatalos sajtóanyag szerint a kollekció fő inspirációja Olaszország (a bemutató alatt vidám, olasz, 60-as évekbeli szerelmes szimfóniák szóltak) és a törzsi társadalmak formaalakítása volt - én leginkább a római tunikák vonalait véltem felfedezni egy-egy darabon.
A tupírozott copfok és a smink pedig a tavalyihoz méltón szintén elbűvölő és különleges volt. (a frizurát azóta már én is kipróbáltam, és azt hiszem rendszeresíteni fogom az életemben, mert nagyon egyszerű, nagyon mutatós és nagyon kényelmes. sajnos ezeken a képeken most nem látszik, de amint lesznek közelebbi, a hajra koncentráló fotók, megosztom őket!)




Nanushka

Sándor Szandra új kollekciója kevésbé hozott euforikus hangulatba - merthogy a 2013-as nyári szezonban már láthattuk, hogy ennél sokkalta több rejlik a hölgyben. A cifra palotás kollekciót azóta is a szívem egyik csücskében őrzöm, annyira szerettem. Remélem hamarosan láthatunk egy hasonlóan átgondolt, kerek kollekciót is - de addig is vizsgáljuk meg közelebbről az új darabokat. A kis méltatlankodás ellenére még most is szeretnék Nanushka-lány lenni, igazából bármelyik ruhát rögvest és nagyon szívesen a szekrényemben tudnám. Mert ez a Nanushka-darabok igazi erőssége, hogy jól kombinálhatóak, és az egyszerű hétköznapokra lettek tervezve. Pihe-puha pulcsik és kényelmes nadrágok, overallok, kis szoknyák, és helyes ingek alkotják a repertoárt. Azért volt egy kis meglepetés is: az ocelot mintáé a főszerep!




Use Unused

 A Use Unused triója egy mesteri kollekciót ütött össze. Még a show előtt, a backstage-ben felfedeztem az egyik rózsaszín-arany szálból szövött kabátkát, és teljesen a hatása alá kerültem. (A pink és a halványrózsaszín a 2014-es SS szezon egyik fő trendszíne lesz, azonban nem gondoltam volna, hogy a magyar kifutón is láthatom majd ezt a színt, általában mindenki messziről elkerüli.)
A kollekciót a 70-es évek ihlette, mely főként az anyaghasználatban (rengeteg jersey!) és a printelt mintákban jelent meg. Számomra azonban sokkal ütősebbek voltak a precízen szabott, menta és lime színű dzsekik és ruhácskák, valamint a már említett szövött anyagból készült darabok. A sportos vonalak is végigkísérik a kollekciót - a lyukacsos bomberek, és a dinamikus ívek szépséges kontrasztot alkotnak a kézműves hatású, szövött anyagokkal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...