2014. március 10., hétfő

Coco Choco - Chanel Szupermarket.



          Láttátok a Chanel 2014/15-ös őszi-téli kollekciójának bemutatóját a múlt héten? Annyira zseniális volt, hogy muszáj róla beszélnünk - pedig ilyenkor jobban szeretek a tavaszi kollekciók virágos muszlin rengetegében tobzódni. Karl Lagerfeld mindig lenyűgöző díszleteket varázsol a kollekciók mögé, elég, ha csak az indiai lakomára, a szélturbinákra, vagy az óriási kristályokra gondolunk. De azt hiszem túlzások nélkül kijelenthetjük, hogy idén minden eddiginél grandiózusabb és ötletesebb (és igazán ironikus!) dekorációt kaptunk. 
             A Grand Palais hatalmas terében egy szupermarketet rendeztek be, ahol a modellek a sorok között lejtettek végig. Mikor a kifutó végére értek, nem mentek vissza a backstage-be, ahogy szokás, hanem bevásárlókocsit ragadtak, és nézelődtek a zöldségespult mellett, vagy a háztartási osztályon, a seprűk és a lábtörlők között. A szervezők minden egyes kis részletre odafigyeltek - a polcok roskadásig teltek a különböző, valamiféleképpen Coco Chanel, vagy a márka életére vonatkozó, humoros feliratú termékekkel. Ilyen volt például a 'Coco Choco' müzli, a 'The Little Black Tea', a 'Paris-Dallas ketchup' (az előző bemutató cowboyos tematikájú volt), vagy 'lait de Coco'. Ezek az utalások aztán feltűntek a kiegészítőkön is, a hagyományos, steppelt kis Chanel retikülöket nejlonba csomagolták, mint a fagyasztott húsokat, de egy ezüst tejesdoboz formájú táska is feltűnt a színen. A show után a díszlet újrahasznosításra került - állítólag az ételek adománynak, az üres dobozok pedig a Chanel kirakatokba vándoroltak.
          Maga a kollekció kevésbé volt erőteljes, mint a körítés. Bár a 60-as évekbeli pop art, Warhol Brillo sorozata volt a fő inspiráció - már ami a hátteret illeti - a ruhák a 80-as évek textúráit, színeit, és sziluettjeit elevenítették fel, mint például a széles vállakat, vagy az aerobic-lázat. Mackónacik, szétvagdosott anyagok, vastag aranyláncok, és hatalmas fülhallgatók keveredtek a klasszikusabb fazonú Chanel kosztümökkel. A csillogó anyagok, a csillámló leggingsek és a színes edzőcipők viszont egészen belopták magukat a szívembe.

A képeken a kedvenceimet láthatjátok, és néhány fotót a díszletről, de mindenképpen nézzétek meg videót a teljes bemutatóról is, amit bejegyzés alján találtok. Ha még nem olvastátok, akkor ajánlom a figyelmetekbe Garance Doré tudósítását is az eseményről (én elég széleseket mosolyogtam rajta). Borzasztó vicces lehetett, amikor a show végén az egész tiszteletreméltó tömeg megrohamozta és megpróbálta hazaLOPNI a díszletet!

Awesome decor at Chanel 2014/15 autumn-winter.


fotók/photos / Vogue.com &  Stylebubble



 Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva megtalálod a blog facebook oldalát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...