2012. augusztus 14., kedd

2012/13 Őszi trendek/1.

Bőr

Ahogy minden szezon elején, most is alaposan áttanulmányoztam valamennyi 2012/13-as őszi-téli kollekciót, és megpróbáltam csokorba gyűjteni a legfontosabb trendeket. Nagy örömömre a maxiruhákat, a gallérokat, az átlátszó, lebbenős anyagokat, és a kis peplumokat átmentették télire is, azonban a tervezők idén is tartogatnak néhány újdonságot. Ezeket szeretném most, és a következő bejegyzéseimben megmutatni nektek.


Bőr

A fekete bőrdzseki egy igazi klasszikus, az évek során újra és újra divatba jön - így van ez most is, érdemes hát előbányászni a szekrény mélyéről (vagy beruházni egy ilyen kulcsfontosságú alapdarab megvásárlásába...). A merészebbek viszont most kedvükre válogathatnak a különböző bőr szoknyák, nadrágok, felsők közül is - sok kifutón tetőtől-talpig bőrbe öltöztették a modelleket, sőt, még a romantikus Marchesa is bevállalt egy áttört felületű bőr ruhácskát...





2. Köpeny/Pelerin

A köpenyek és a pelerinek minden kollekcióban megjelentek - a Chloe sportos stílusú változatától a  Dolce&Gabbana barokkos díszítményű pelerinjén át, a Gucci vámpírvadász köpenyéig mindent láthattunk, így könnyen megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő darabot (biztos vagyok benne, hogy a konfekció üzleteket is elárasztják majd a pelerinek különböző változatai...). Egy tipp - hasonló hatást lehet elérni akkor is, ha a kabátunkat lazán a vállunkra terítjük, ahogy a bájos streetfashion hölgyek is teszik külföldön (itt, itt és itt egy példa).




Szőrme

Szőrmék és hatalmas bundák mindenhol, minden mennyiségben. Ahogy a bőrrel, úgy a szőrmével sem takarékoskodtak a tervezők, jókora kabátok, mellények kerültek ki belőlük, de a vállrészekre, a ruhák aljára, és a táskákra is maradt bőven. A Lanvin-nál pedig egy egész kis együttest is láthatunk. Vagy mit szólnátok esetleg Roberto Cavalli szőrmeszoknyájához?

 fotók - vouge.com, összeállítások - én.

 Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebook oldalához is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...