2012. augusztus 19., vasárnap

2012/13 Őszi-téli trendek. / 3.


Egy kis kitérő után folytatom is a 2012/13-as őszit-téli kollekciók legfontosabb trendjeinek bemutatását. Ezúttal a kifutókon felvonuló mintakavalkádban próbáltam rendet teremteni.
Keleties

A tervezők idén leginkább a japán motívumokat kedvelték, legszívesebben pedig a kimonókon is előszeretettel ábrázolt darvakat jelenítették meg a ruhákon. A Dries Van Noten és a Marchesa darabokon is aranyhímzéssel láthatjuk viszont a madarakat. A törökminta pedig többek között az Etro és a Carven kollekciójában játszott fontos szerepet.


Historizáló

A dús barokk ornamentika feltűnt több tervezőnél is, a Dolce&Gabbana kollekciója például egyértelműen a barokk templomok díszítményeire épült (emlékeztek még az arany applikációk, puttók és gobelinek tömkelegére?). Nagy kedvenceim még a Carven reneszánsz printjeivel (például Bosch festményével) ellátott szoknyák.


Retro

A retro nyomatok sem tűntek el, a hatvanas évekbeli op art, a tyúklábminta, és a hetvenes-évekbeli ülőgarnitúrák mintázatai is mind előkerültek a télire. Miuccia Prada (a Prada és a Miu Miu tervezője) szerint pedig a legjobb, ha különböző színű és formájú motívumok keverednek egy összeállításon belül...

fotók- vouge.com, összeállítások - én.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva csatlakozhatsz a blog facebook oldalához is.

Chairlift - I Belong In Your Arms






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...