2012. július 4., szerda

Vionnet.               Íme a Vionnet legújabb, 2013-as resort kollekciója... és még pár apró információ, ami nem árt, ha valaki szeretné jobban ízlelgetni a kollekciót :)
            A divatházat még Madeleine Vionnet alapította 1912-ben, és bár a neve nem olyan közismert, mint mondjuk Chanel-é, neki is óriási szerepe volt a divattörténet alakulásában. Leginkább a húszas-harmincas évek öltözködésére volt hatással, hihetetlenül izgalmas, bonyolult szabású ruhákat készített. Az egyik legnagyobb találmánya a textil átlós szabása volt, amelynek így sokkal lágyabb esése lett, fodrozódva ölelte át az alakot, de szívesen játszott az anyagok csavarásával is. 2008-ban Matteo Marzotto indította újra a céget, azzal a céllal, hogy Vionnet hagyományait követve az új trendeknek megfelelően modern ruhákat alkosson. 
              Nagyon tetszik, hogy ebben az új kollekcióban is felismerhetően megjelennek a Madeleine által előszeretettel használt elemek, de emellett nagyon fiatalos hangulatot kapott minden darab. A minták és színek is frissek, és letisztultak, és azt is érdekesnek tartom, hogy Vionnet kortársától, Mariano Fortuny-tól is kölcsönöztek ötleteket. Fortuny a tízes években alkotott nagyot, leghíresebb a Delphos ruhája, amelyre ebben a resort kollekcióban is utalnak - a pliszírozott, földig érő ruha egyértelmű válasz az ő munkásságára is.

Gold Leaves - The Silver Lining


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...