2012. június 21., csütörtök

Párizs/4./ Montmartre, Amelie, és a kiskutya.Egy újabb nagy adag fotó a tavasszal tett párizsi kiruccanásunkról - ezúttal a Montmartre környéki sétáinkról.
Some photos I've taken while I was in Paris this spring.A Sacre-Coeur felé sétálva, egy zsúfolt, de nagyon hangulatos kis játszótér mellett leltünk rá erre a 'szeretlek' szó különböző változataival kicsempézett házfalra. Egész gyorsan megtaláltuk magyarul is :) Az egyik legjobb házfal, amit valaha láttam.


ChineMachine - egy tetszetős, a Retrockhoz hasonló boltocska, vintage holmikat árulnak. Jópénzért.


A templom felé vezető lépcső, tele színes falfirkákkal. 
(És turistával, meg az ablakokon kikiabáló franciákkal, bár ez ebből a szögből nem látszik.)


Pár utcányira a Sacre-Coeur-től egy kis tér található, ahol rettentő nehéz az átvágás. Olyan, mint a cél előtti utolsó megmérettetés, szörnyen kell vigyázni, egyrészt, hogy a tömeg el ne sodorjon a barátosnőidtől, de ha ez a szerencsétlenség már megtörtént, akkor arra kell figyelni, hogy határozott 'nem'-et tudj mondani a portréfestők szirénénekének. (Hacsak az emberlánya nem szeretne hazavinni magáról egy francia mester által alkotott remekművet.) Amúgy hangulatos.


Senkinek se legyenek illúzói. A Sacre-Coeur mellett mozdulni sem lehet. Cserébe elég szép.


Focista akrobaták szórakoztatják az összesereglett turistahadat. Ügyesek.


Barátnős. 


Ezek a fotók már egy másik este készültek, a 'Stalingrad' nevezetű metrómegálló közelében. Ha jól tudom, errefelé szeret kavicsokkal kacsázni a csodálatos életű Amelie. Éjszakai megvilágításban egészen elbűvölő volt itt sétálni, de szívesen kipróbáltam volna még napfényben is...


Sajtok!


Ezt a kiskutyát majdnem hazacsempésztük.


Inkább ilyen pozitív üzeneteket hordozó falfirkákat idehaza is! Plíz.


Ez pedig Amelie kávézója. A valóságban sokkal kisebb és rózsaszínebb, mint gondolnánk. És nagyon rossz a kávé. De a pincérek kedvesek, és adnak Amelie-s plakátot.


Jay Jay Pistolet - Vintage Red

Ez pedig a dal, amit egész végig dúdoltunk.


A fotókat én készítettem, kérlek ne használd őket engedély nélkül. / Photos taken by me, please do not use them without my permission.

1 megjegyzés:

  1. Csodaszép Párizs, és nagyon jók a fotóid is, teljesen átadják a hangulatot! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...