2012. február 8., szerda

2012 tavasz-nyár trendek/4. - Az utolsó adag.

1. Pöttyök - A kedves, bohókás pöttyök idén is megjelennek az anyagokon, sokszor akár más mintákkal mixelve egy ruhadarabon belül.


2012-es tavasz-nyári trendek összefoglalása - íme az utolsó adag...


2. Csíkok - A pöttyök mellett a csíkok is helyet követelnek maguknak. Sokszor csak egymagukban, függőlegesen díszítik a ruhák elejét, mint például Balenciaga vagy Dior esetében, de a csíkok megjelennek rátétek formájában is (Fendi), csillámló flitterekkel kirakva (Gucci) vagy más-más színű és mintájú felületek egymás mellé helyezésével (Giambattista Valli, Mary Katrantzou).




3. Vintage - A vintage hullám még mindig nem kíván alábbhagyni - a múlt század minden korszakából szívesen emelnek át elemeket, elég ha csak az Anna Sui által átdolgozott negyvenes évekbeli édeskés filmhősnők ruháira gondolunk, az ötvenes évek olasz donnáira (Dolce and Gabbanna), vagy a hatvanas évek divatikonjára, Jackie Kennedy-re, akinek kis kosztümjei idén is nagy hatást gyakoroltak a tervezőkre.  Plusz: az 1950-es évek fürdőruhái is menthetetlenül visszatértek.





4. 20-as évek - A húszas évek divatjának sokadik feltámadása a kis felsorolásomban új fejezetet érdemel - a korszak nemcsak a tervezőket, de a filmkészítőket is magával ragadta. Woody Allen Éjfélkor Párizsban című filmje, az Oscar esélyes The Artist című némafilm, és Fitzgerald regényének megfilmesítése, a várva várt Nagy Gatsby (Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan a főszerepekben) is hatással volt a divat világára. Így kerültek a kifutóra a flitteres, gyöngyös, rojtos ruhácskák, a jellegzetes geometrizáló art deco mintákkal...



5. Geometrikus minták - A feljebb említett tomboló Art Deco mánia természetesen a geometrikus mintákban is felfedezhető. Jean-Charles de Castelbajac ruhái például a Wiener Werkstatte-ban dolgozó művészek, közöttük is Dagobert Peche egyik-másik munkájára emlékeztetnek. Emellett a cikkcakkok, a háromszög motívumok és az op art is megjelenik sok kollekcióban.

fotók - style.com / montázsok - én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...